Monday, June 30, 2014

New resource for searching and analyzing PTAB decisions

There's a great new resource available for practitioners interested in PTAB decisions: the Patent Board Ferret.

The Ferret includes both search and analysis tools. On the search side, you can search not only by text in the decision, but also by rejection type, disposition, art unit, Examiner, and decision date. On the analysis side, you can generate charts which answer questions like:
do some judge panels introduce new 101 rejections more than others?
do some Examiners have a high reversal rate for section 112?
do cases with oral hearings have a higher rate of reversal?

While the Ferret hasn't processed every single one of the decisions on the PTAB's official site, it does include almost 13000 decisions, and continues to grow. So the Ferret is now my default search engine for PTAB decisions.

I do still use ptab.us to quickly look at recent decisions of interest to me. ptab.us shows me all decisions issued on a particular day, along with Examiner name, Correspondent Name (i.e. law firm or sometimes corporation), issues decided, and disposition. ptab.us has some analysis features too: it can generate spreadsheets for decisions by judge, law firm, tech center, etc.


4 comments:

 1. Thank you for the info, but the system seems to be very partially functional. For example, I couldn't filter decisions by art units. The filters for examiner names and decision date, on the other hand, did work. Tried both on Internet Explorer and Chrome.
  Do you have any advice?
  Thank you

  ReplyDelete
 2. Thank you, Karen. It's always tough trying to find PTAB decisions involving a particular Examiner.

  ReplyDelete
 3. Thanks Anonymous 1, the art unit filter should now be in working order.

  ReplyDelete
 4. Ngày lễ quốc khánh sắp tới, mọi người có một kì nghĩ dài, vậy nên đi biển nào vào kì nghĩ lễ 2-9.Sài gòn một thành phố lớn với nhiều địa điểm vui chơi, chúng tôi sẽ mách bảo cho bạn một số địa điểm Ngày 2-9 ở sài gòn nên đi chơi ở đâu. Có rất nhiều bạn đọc quan tâm và thắc mắc rằng Nghĩ lễ ngày 2-9 nên đi du lịch ở đâu để có một chuyến đi du lịch trong kì lễ ngày thú vị nhất.
  Cúng 100 ngày cho người mất cần chuẩn bị những gì để có thể chuẩn bị một cách tốt nhất, thể hiện lòng tôn kính và tưởng nhớ đến những người đã qua đời. Khi vô tình
  mặc áo trái là điềm gì có ddiefu gì xui rủi không. Những hiện tượng tự nhiên này thông thường rất linh thiêng được nhiều người quan tâm. bọ cạp một loại côn trùng có chất độc nguy hiểm, khi căn người có thể gây ra những hiện tượng ko tốt cho sức khỏe. Vậy Bị bò cạp cắn có sao không. Nhiều người cho rằng, không nên soi gương vào ban đêm vì có thể dẫn đến xui rủi cho người. tìm hiểu chi tiết. Tại sao không nên soi gương vào ban đêmĐóm đóm vào nhà điềm gì
  Thời trang là một trong những yếu tố không thể thiếu trong cuộc sống của con người, những mặt hàng thời trang cao cấp luôn được nhiều người chú ý nhất.Nhận đặt mua tiffany & co tại việt nam và tim hiểu mỹ phẩm cathy doll có tốt không để có thể an tâm sử dụng mỹ phẩm này trong việc bảo vệ và làm trắng da.

  ReplyDelete